Alla inlägg under januari 2008

Av Isa - 17 januari 2008 20:28

Rackarns ingen vinst på lotteriet. Sparkfesten som närmar sig och allt. HS och jag så masa oss till systemet helt enkelt istället. Ska systemet bli ombyggt till plockservice istället? Det blirju bra i så fall. Förra lotteriets vinnare bjöd på uppbakat bullbord bl.a "Leilas rockyroad kakor", de kittlar dödsskönt i kistan vill jag lova =)... Hur är receptet på det där nu då?


Efter kaksyndningen och inga skidor så var KL påväg ut när jag kom hem så Spiro och jag haka på oss dragselen och åkte med på sparktur! Superföre och skönt väder och trevligt sällskap. Ro för själen och lite för pulsen också =)


Fick reda på att på torsdagar är det träningsgrupp för hunddraggänget! Spiro och jag ska våga oss dit nästa vecka kl 19. Hoppas det är bra väder och att de andra inte är alltför proffsiga så vi ställer till oreda jag och min svarta pärla.


Nu ska jag kika på Forgotten filmen och se om det är något, spela in Scrubs och dricka te och köra sovtipsen.


// Isa

PS.HT om inte Adam (bilden) får följa så sa KL att hon kan låna ut vovven om du vill prova lyckan med en sparkstötting när du kommer på Norrlandsbesök! Lättare än att åka efter den snabba, röda Axa på smala skidor, jag lovar! =) DS




Av Isa - 17 januari 2008 16:54

En arbetsdag i snöstorm är över. Fast det är bra att vi får det som snö och inte regn. Årtiondets varmast vinter. Brukar vara ner mot -35 så här års och nu ligger det kring -4... Hade ett gäng glada Tema häst tjejer i stallet idag som var muntra trots vädret, men vi har ju ett ridhus nu för tiden. LYX!


Hjälp oss med Baltazars "nickname"... Ni kan ju räkna ut vad han lätt kallas för och det räcker med fnissattacker när man ska förklara hovens delar. Här sitter strålen, strålfåran och ballarna.... Vi kan inte ha en häst som heter det också. Kan bli alldels uppåtväggarna när man ska ut och rida juh.  Förslag Bazze, Barre, Tsaren, Bosse.. Det är en supersnäll, lite gänglig 5åring som är mörkbrun som skall döpas alltså... Ser ut så här


Jag önkskar förresten att min hembetjänt Inga var mer allert. Att hoon tog upp mina ur hoppade stallkläder och slängde i maskine, gick lös på handsfatslåset, ni vet det där äckliga, och sen duschens vattenlås som samlar läskigt hår och annat som man önskar bara försvann.. Bläääää vad jag inte gillar det men Inga hade inte gjort det den häxan. "Inga" har finnits med i min uppväxt, hon har aldrig gjort särskillt mycket men fått utstå mycket glåpord och släll när det brister i hemmets puts och pynt.. på tal om det, lite av julglittret hänger kvar i ett hörn.. hmmm.


Nu ska jag taimata mig och MG och sen blir det vinlotterikväll.


// Isa

PS. Jag har kontakt med yttre rymden via mitt akvarium. Nu är båda scalarerna borda samt båda ansistursarna (STORA FISKAR)... Antingen ett svart hål som leder ut i rymden och inte lämnar några spår eller läskiga rester efter sig eller så har jag fått ett par verkligen mördarguppies. För det kan väl inte vara Benicio del Toro?.. DS

Av Isa - 16 januari 2008 21:20


Efter en lång arbetsdag blev det en skön norrländsk avslutning. Fick goa GOA köttsoppa och sen fick jag gå kurs om tjäderstyckning.... 4 "högar," en till hundarna, en till räven, en till fåglarna (stenar och sånt där...) och en till la familia... =) Yatzyligan går vidare och jag har 3 raka nu! Ha 317 poäng utan lillastegen, det ni!


Nu ska jag MSN med en trevlig påg och sen är det sömntricket igen.. Fick åka med 2an igår.. Sådär vid 00.30 Segt när man just missar första tåget men men...



// Isa


Av Isa - 15 januari 2008 22:11

Okey.. Rätt temp, mjölk och varvat ner en timme... hmm nä pratat i telefon en timme med HT. Inte sett scrubsavsnitten men men tha masterplan går inte alltid i lås. Det kan jag leva med. Mot tandborste och sänglandet!


Läste del intressanta bloggar här http://www.bloggtoppen.se/kategori/personligt/ för er som tappat favvo bloggar och behöver hitta nya =)


Hitta förresten en Isawestman till bland bloggarna. Se upp världen vårt mål är att föröka oss för att sedan ta över världen... =)


ZZZZzzzz ahhhh 22.15 brottom till bussplatsen... sälplasen.. =)


// Isa

PS. Dr Oetkers är slut... DS

Av Isa - 15 januari 2008 19:45

Är det dagens i-landsproblem eller? Stress och tidsbrist? Skidskyttekungen sa en gång  i en artikel (som min kära hyresvärd visade mig ) något i stil med: "Tid är rättvist, det är det enda vi har exakt lika mycket av". Sant så sant det är bara det att var och en får välja vad de vill göra med den. "jag ska se om jag hinner". " Jag har inte tid". " OM jag får tid över"... Denna fixering av TID.


Är det för att spara in tid så många bloggar? En text till alla? Äsch näää, jag bloggar för jag är road av text. Text och bokstäver i en enda lång härva av tankar och idéer. Det är skönt! Eller som ungdomarna säger "Det äger" åh vad svårt jag har för sånt... Samma stil på det som "typ" "ballt" och " värsta".... Blääähäääää... Isa är ett fans till svenska akademin. Fast det är väl som det är med språket, det ändras och man får hänga med lite men ibland... vissa bitar kunde man ju slippa. Eller? Mitt favoritotyg är särskriva eller sär skriva... som ni säkert redan märk. Förlåt mig men jag gör det inte med flit. Fast som kära L sa så är hon ju mammaledig nu. ;0). Spelar ingen roll att jag kan ramsor som "Brun hårig sjuk syster söker jobb..."









Av Isa - 15 januari 2008 18:58

Sedär nu fick jag vatten på kvarnen, det är bra att ha en plan. Planen kan vara att man ska sova =). Gårdagenskvällen blev ett intressant tv program om en bild pojke som hade lärt sig navigera sig med hjälp av ett "smackljud" som fungerade som ett ekolod likt delfiner använder sig av! Otroligt, han kunde åka omkring på rolerblades! Det kan inte jag som ser och allt... 9 h sömn klarade jag i alla fall av! Tjohoo! Följde alla tipsen nogrannt och vips så sov jag igen. Skönt!


Pigg idag och glad! Har jobbat med MC och projekt meningsfull fritid. Fått prata med flera härligt inspirerande personer som sitter som kontaktpersoner i olika föreningar. Allt från golf, armbrytarklubb till afrikans dans! Sedan hade jag centralskolans tjejer på hästskolan. Voltige och några satt upp på en stor häst för första gången. Glada barn och gla Isa ;0). LURF´s hästar är otroligt tålmodiga jag blir imponerade av dem varje dag. Baltazar lyfte snällt på alla hovarna för en av tjejerna och Beste stod som en klippa trots en hel del kravlande och "jordenrunt" övningar på hans rygg.


Dagens höjdpunkt kom efter jobbet! Äntligen så pigg att jag kunde prova nya skejtskidorna! Åh de är fina och bra! Tänkte börja lugnt och ta en kort tur till stora bron och kanske två vändor om det kändes bra. Fast det blev en och jag var sliten för det var moddigt och inte finplogat hela vägen. Svårt att det hinns med när det snöar överallt. Grannen är dock suverän på ploga vägen till stallet så oj oj där gick det undan! Glad draghund Spiro sprang som en liten galning första biten och jag höll på stå på näsan mest hela tiden fast klarade mig med två fall. Pinsamt? Mja det kan man ta, fastnade med skejtskidan i snömodden och så drog vovven... Räkna på det själv.... =)


Ma ringde just och hade läst min blogg =) Värsta teknikbruttan!


Åh vet ni, ÅM har twistlakrits som jag ska få! Det är ju galet att de finns kvar och riskerar bortkastning! Nu ska jag äta upp resten av Dr Oetkers lakritsströtsel och se på inspelat Scrubs ! Hunden är nöjd med motionen och tuggar på ett ben och grannkatten, som varit på visit, gick just ut.


// Isa

Av Isa - 14 januari 2008 20:16

Okey förutomen nästan en halv strösselburk med Dr.Oetker SALMIAKKI HIPPU Lakritsflakes  (obra...)så har jag pluggat sömn. Så här är det:


Här hittade jag lite sömntips:

http://www.comunicera.se/text/fragor_somnproblem


Sömnproblem kan uppträda i tre olika former. (1) Svårigheter att somna in, (2) Lätt att somna in men vaknar efter ett tag och har svårt att somna om, samt (3) tidigt uppvaknade, långt innan man behöver.

För mig är det defenitivt nr 1. HT har en släng av 2an.... 

Från sömnsidan... Korta sammandrag:

Vi definierar sömnen som ett tillstånd där kroppen befinner sig i djup vila, samtidigt som vår ämnesomsättning sjunker och vårt medvetande kopplas bort.


Ät inte mkt mat efter 19. = annars svårsmält "okey då..."


Dricker varm mjölk med en aning socker eller honung. = Lugnande "Ska prova, mjöl e gott =)"


Sova normalt 7-8 h. "normalt men tillfällig svacka"


Sov naken eller underkläder "Check"


Min 30 min promenad/dag "Check"


god natts sömn hjälper dig att bränna fett. "alltid motiverande =) "


några dåliga nätter får svårare att stå emot suget efter mat "ja jag e hungrig nu =/"


"Du kan få en ökad aptit när du är stressad vilket kan bero på att du lider brist på hyperglycemia eller högt blodsocker. Dina kortisonvärden kan också vara höga. Din stress kan också göra att du hoppar över måltider vilket i sin tur leder till att du äter större portioner. Om detta inträffar kan det var så att din sköldkörtel (adrenal glands sluggisch) sänker din metaboliska aktivitet vilket i sin tur medför att du kan vilja ha sötsaker eller kaffe för att få upp energin." " Ajaj vilken soppa..."


När du ska somna - tänk på - ingenting... Varva ner din kroppsliga aktivitet ca 30min 1h innan planerad insomning.. Hoppa på rätt sömntåg, de går ca varannan timme. Mitt brukar vara 22.22 då är första nu kanske 22.31 och det tredje 00.22 fjärde 02.22 femman 04.22 sexan 06.22 som jag åkte med igår. Jättetjusig vagn men man blev utkastad alldeles förtidigt....


Sovställning som är bäst är den man är van med. "Jag och 10 000 gråsäl..."


Temperatur  17-19 grader för varmt försvårar insomnandet.


Det är viktigt att du lär dig att skilja på när det är tid att lösa problem och reflektera och när det är tid att sova. Ingen medicin i världen kan hjälpa människor att lära sig att sakta ner, ta det lugnt, dra ner på ältandet och att sätta tydligare gränser mellan arbets- och privatlivet.


Karin 21.30  handla också om gå in i väggen symtom och man blir ju lite hypokondriker när de säger att sömnproblem är ett av de stora tecknen.. Men mig får de inte, jag ska sussa länge och väl i natt. Det är planen i alla fall =)


Sådär nu har jag lite mer att gå på! Ska spela in Scrubsavsnitten som går kl 23.00 och dricka den där möjlken, borsta tänderna och sedan bums i säng. Borde hinna till 21 och då en timme till tåget. .Det blir GW och Faller fritt som i en dröm så länge då.


Over and out.


// Isa

Ps. Fryser gör man också tydligen mer när man är trött. Brr idag på lektionerna stämde det verkligen. Brr...DS


Av Isa - 14 januari 2008 19:07

Vilken bra dag det var idag trots insomnia!? Har hunnit skotta salt, filmat Anill med Boggan, ridhuset är saltat och ridlektionerna gick bra. Senaste inköpta hästen var busig med galoppa fint med A trots djupsnön. Undra om det är P och hennes AR träning i kombination med Marre och vilan som gjort det? Han gick som en peng andra lektionen och inga tjuvstopp! Skoj.


Nu är det 13 h innan jag ska jobba igen. Det borde kunna bli 8 h sömn, det är mitt mål.


Lägger ner skidorna idag och stoppar fötterna i fotbad i stället och käkar en portion glass och gott gott lakritsströssel från finland! Jag säger bara bästa lakritsen, eller i alla fall efter den där biten som finns i tvistpåsar... Den är fortfarande kungen.


// Isa

Ovido - Quiz & Flashcards