Alla inlägg under januari 2008

Av Isa - 26 januari 2008 21:37

26 Januari och Stenseles bygator fylls av glada sparkförare som snirklar mellan husen och äter mumsig mat.


En förträffligt fiffig uppfinning som härstammar från cykelfesten, men eftersom vi norrlänningar har för kallt och för mycket snö för cykling större delen av året blev det en ny form på festen. SPARKfesten.


HS och jag susade iväg till Odlarvägen 25 och fick trevligt sällskap och mumsig parmaskinka fylld med basilika och ädeloströra. Mumma mumma förrätt! Vidare till Parkgatan 25 och en förträfflig köttstuvning med klyftpotatis middag med mycket surr, skratt och doftande vitlöksbröd. Sen ilade vi hem, rastade Spiro och förberedde vår efterrätt som var polkagrisparfait och dubbelchokladbakelser a la Pierré. Tiden går fort nrä man har roligt. Blåkupan fylldes sen på kvällen och ännusenare samsparkade AL och jag hemmåt med AJ och Spiro sittanden på sparken. Förrätten blev nattmacka och sen var det sleepingmode.


Skoj ;0)


// Isa

Av Isa - 23 januari 2008 17:45

4 sekunder kvar av matchen. Spanien har just skjutit... Ahhhh Svensson räddar, han passar och nr 6, Jonas Källman sätter den i öppet mål 27-26 eftersom målvakten var uttaget! Sverige vann just mot Spanien och det var en helt utomjordisk avslutning! Hahaha roligt =)


Hjälp vad hjärtat pickar på när det är sådan här jämna matcher!


Hoppas på mer mål i "powerplay" och på straffar men oj oj vad kul när Sverige vinner igen, har saknat handbollsunderhållning. Man var ju bortskämd med både OS guld och gurkburkar och nu sitter Lövet som kommentator? Världen är en annan men lika roligt när Sverige vinner handbollsmatcher!


Tjoho

Av Isa - 23 januari 2008 15:25

Glömde ju säga att AK blev 2a också ! Kalas inför VM i Östersundi Februari http://www.ostersund2008.se/index.asp 16 dagar kvar!


Sen en annan bra Storumanprestation, Slussforsexpressen gick och vann La Grande Odysee i Frankrike den 4-16 januari 2008. Det är en 900 km lång tävling i de Franska alperna. Det är en mycket krävande tävling med toppförare från både Europa, Alaska och Canada. Läs mer här : http://www.karlssonsleddogs.com/


Det är kul när folk är duktiga!


// Isa


Av Isa - 23 januari 2008 15:02

Illamåendet övergick den där kvällen till frossa... mer illamående... Köld, fötterna tappar känseln.. Fryser, massa täcken och plädar, brrr vad kallt. Buhu ont i magen.. måste spy.. blä.... Lite bättre... Tillfälligt visade det sig.


Trodde illamåendet berodde på den där hemska djurplågeriklippet i söndags, men det var visst en särskillt elakt magvisrus som lyckats hitta fram till mig. Du som lever i Storuman lever farligt nära magsjukeviruset just nu vill jag lova. Var och varannan verkar drabbas och du, det är inte kul... Frossa varvat med överhettning varvat med krälande till WC eller hink om krafterna fullständigt tröt.... Gråta åh vad denna sjukdom är jobbig... Tar aldrig slut.. Vad nu? Nu kräks hunden.. Stackars liten... och så jag... stackar Isa... Buhu vad liten och gnällig man blir när man är sjuk. Det bästa jag vet är att vara frisk.  Det ska jag komma ihåg! Frisk så man kan åka skidor, vara ute, mysa i soffan, träna hunden, hälsa på kompisar, jobba med hästarna och bara må.


ONS 

 Nä nu sitter man här i karantän och klättar snart på väggarna. Har dock ätit idag. En gormemiddag av miniportioner av hälsofil, vispad cocacola, kokt ägg (saltsugen till döds!) och apelsindryck utan större protester från magen än ett och annat morrande knorrande ljud.. Sängen är bytt och sängkläderna kastade ut i kylan för att döda ev små elaka virusar som gömmer sig där. He he -24 grader idag så jag hoppas de lider och kvider som en annan har fått göra.


Missar temakvällen på LURF med tricktrainingen (det är något att se det! Kolla in lite bilder här) och föräldraträff samt sjävaste polismyndigheten som är inbjuden att informera om rätt och ordning. Typiskt =(


// Isa

Av Isa - 21 januari 2008 00:46

Alltså jag är inte vegetarian och äter både kött och jagar men en del saker tror man ju bara inte att folk kan göra mot djur. Såg just en fasansfull video om pälshandel i Kina.. Fick grina och magen vände sig ut och in. Alltså hur får människan bete sig egentligen? Jag mår illla...


Gick in på denna sida http://www.peta.org/ för att se vad man kan göra.  


För er som vill se eländet finns det här http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3D_uN5fC-kdUQ men eftersom det är så magstarkt och rent ut sagt fördjävligt så måste man vara inloggad.


USCH.... Stackars stackars djur. De de.. nää jag vill inte berätta vad de gör med stackarna. Skär i hjärtat.


// Isa :0(



Av Isa - 20 januari 2008 21:12

Ridlärarmöte. 17 punkter pam pampam klar. Gick rätt smidigt. Sen in med Ice och ut och rida fram och sen dressyrpass för IH. Fram betyder fram och ta i, inte byta gångart till fjösfart... Skänkla och se till att det kommer till arbete oavsett gångart. Avsakningar mot en rörlig hand och gärna ställa hästen samt tänka lite öppna och få undan hästen från innersidan och därigenom hindra spjärn från raka bakben och istället få dem in under hästen och mjuka övergångar. Inte fastna med handen långt bak Isa och släpp inte in i galoppen utan rid övergången. Rid övergångar inom gångarten kort galopp, framåt, samla igen och släpp inte iväg samlingen sen i ökningen.... Icemannen blev trött, men tog ridningen mycket bra enl. IH och det känndes också bra. Fina hästen. Skritta av på lilla rundan (mötte 3 skotrar bl.a R och D var ute med "sina hästar". Det borde dock sitta en namnskylt på skotrarna så man ser vem som är vem, omöjligt annars p.g.a hjälmar och skoterkläder samt helblind som man e på olika skotersorter. Ockelbo. Lynx och Activ eller vad de heter.), rykta honom och la på svett- och regntäcke innan han fick gå ut igen.


Sprang i kapp med Spiro hem (förlorade..), rakt genom duschen och bytte om och så iväg till AL och AJ och barnkalas för L som fyller 2 år i morgon! Lagomt till att hinna se Ferry göra ännu en strålande insats och spurta upp sig till 2a placering. Ska se damerna strax som jag spelat in... =)


Tog en sväng förbi HS och surra och planera lite inför Sparkfesten, ursäkta THE Sparkfest =). Det blir skoj.


Spiro har fel i magen, luktar inte tårta om honom idag. Vad gör man med hundmagar som verkar pajja? J har också varit dålig. Undra vad det är. Blir nog att köpa morotspuré i morgon. Å ja även jag handlar barnmat emellan åt.. Hmm sist var jag totalt vilse bland ICAs långa radhyllmetrar och bara vägrade fråga efter var barnmaten förvarades.. Storuman är en liten plats men där djungeltelegrafen fungerar alldeles utmärkt =)


Nu ska jag se skidor !

Av Isa - 19 januari 2008 20:05

Fick med mig både lilla Svartaoch stora Schäfern ut på Stenseles bygator idag. Galet kul men ganska livsfarligt... Vovvarna galoppera på som bara den och bilar var det tack och lov ont om. Tog oss förbi två olika hundekipage. Jag misstänker att båda tittade både en och två gånger efter galningarna. Vid möterna fick jag hala in J och parkerade S på sparken för att kunna passera det hela såg nog rätt festligt ut.


Dagens höjdare hittar ni här : http://www.bjornferry.com/ ! Tjo vad spännande det var. Jag var supernervös. Härligt att höra hans kommentar sen om att det är ju det han tränar för att få stå där med de "stora grabbarna". Idag var det du Björn som var störst! Grattis till världcupsegern! 1 bom och resten nollade och vilken fart!


Var förbi EK och FR på middag på kvällen och fick även prova på lite WE spel. Att det kunde vara så svårt att rita sträckgubbar ?


 

// Isa

Av Isa - 18 januari 2008 22:21

Dunk, dunk, dunk, dunk... spiros svans mot golvet. Hundtakar: " Hon rör på sig, hon lever, ja hon tänker vakna.... YEAAAAAAaaa hon är vaken det var på tiden, ut ut ut nu! " Jadu MG vid lunchtid var det inte läge inte annaat läge än horisontalläge i alla fall.. 12,5 h Skönt och snart är jag back om track med sömnkvoten =)


Räkning från Telia idag, måste säga upp det där. Har den ju ändå bara avstäng. Dessutom är abonemanget dyrare än det man pratar för. Telia Bas 145 kr. Fakturan 20kr. Prat "94,47"... Nä gillar mitt halebopkort där man kan ringa upp avgifterna... Äsch nu är det försent för 90200 telianummret där man sällan kommer fram. Fick en gång (när jag bodde i ett 3rumstjejskollektiv på kunsgården )ett nummer av telia som var början på ett växelnummer.. Vilket ledde till 358 samtal per dag om allt från att någon ville ha en krycka till några som undra om de hade kommit med på skidlägret i Sälen... Nä vår relation är nog över. Mobilen fungerar om jag bara kunde få tag i ett sånt där headset jag vill ha men det finns tydligen inte till min modell. Nokia 6267.. Vill ha ett headset som täcker hela örat, går att vika ihop och har microfon att surra i.


Såg delar ur 40 years old virigin filmen idag och flabbade mest åt kommentarerna som jag kände igen via Ellie och Linnet. Rätt tokig var den.


Såg The Prestige med Hugh Jackman som naturligtvis heter "Hugh Michael Jackman", hemma hos MC på kvällen. Den var bra! Får nog en svag fyra! 4-/5. David Bowie spelade en biroll : http://www.imdb.com/gallery/ss/0482571/Ss/0482571/234.jpg.html?path=gallery&path_key=0482571.  


// Isa

Ovido - Quiz & Flashcards