Direktlänk till inlägg 14 januari 2008

Sömn

Av Isa - 14 januari 2008 20:16

Okey förutomen nästan en halv strösselburk med Dr.Oetker SALMIAKKI HIPPU Lakritsflakes  (obra...)så har jag pluggat sömn. Så här är det:


Här hittade jag lite sömntips:

http://www.comunicera.se/text/fragor_somnproblem


Sömnproblem kan uppträda i tre olika former. (1) Svårigheter att somna in, (2) Lätt att somna in men vaknar efter ett tag och har svårt att somna om, samt (3) tidigt uppvaknade, långt innan man behöver.

För mig är det defenitivt nr 1. HT har en släng av 2an.... 

Från sömnsidan... Korta sammandrag:

Vi definierar sömnen som ett tillstånd där kroppen befinner sig i djup vila, samtidigt som vår ämnesomsättning sjunker och vårt medvetande kopplas bort.


Ät inte mkt mat efter 19. = annars svårsmält "okey då..."


Dricker varm mjölk med en aning socker eller honung. = Lugnande "Ska prova, mjöl e gott =)"


Sova normalt 7-8 h. "normalt men tillfällig svacka"


Sov naken eller underkläder "Check"


Min 30 min promenad/dag "Check"


god natts sömn hjälper dig att bränna fett. "alltid motiverande =) "


några dåliga nätter får svårare att stå emot suget efter mat "ja jag e hungrig nu =/"


"Du kan få en ökad aptit när du är stressad vilket kan bero på att du lider brist på hyperglycemia eller högt blodsocker. Dina kortisonvärden kan också vara höga. Din stress kan också göra att du hoppar över måltider vilket i sin tur leder till att du äter större portioner. Om detta inträffar kan det var så att din sköldkörtel (adrenal glands sluggisch) sänker din metaboliska aktivitet vilket i sin tur medför att du kan vilja ha sötsaker eller kaffe för att få upp energin." " Ajaj vilken soppa..."


När du ska somna - tänk på - ingenting... Varva ner din kroppsliga aktivitet ca 30min 1h innan planerad insomning.. Hoppa på rätt sömntåg, de går ca varannan timme. Mitt brukar vara 22.22 då är första nu kanske 22.31 och det tredje 00.22 fjärde 02.22 femman 04.22 sexan 06.22 som jag åkte med igår. Jättetjusig vagn men man blev utkastad alldeles förtidigt....


Sovställning som är bäst är den man är van med. "Jag och 10 000 gråsäl..."


Temperatur  17-19 grader för varmt försvårar insomnandet.


Det är viktigt att du lär dig att skilja på när det är tid att lösa problem och reflektera och när det är tid att sova. Ingen medicin i världen kan hjälpa människor att lära sig att sakta ner, ta det lugnt, dra ner på ältandet och att sätta tydligare gränser mellan arbets- och privatlivet.


Karin 21.30  handla också om gå in i väggen symtom och man blir ju lite hypokondriker när de säger att sömnproblem är ett av de stora tecknen.. Men mig får de inte, jag ska sussa länge och väl i natt. Det är planen i alla fall =)


Sådär nu har jag lite mer att gå på! Ska spela in Scrubsavsnitten som går kl 23.00 och dricka den där möjlken, borsta tänderna och sedan bums i säng. Borde hinna till 21 och då en timme till tåget. .Det blir GW och Faller fritt som i en dröm så länge då.


Over and out.


// Isa

Ps. Fryser gör man också tydligen mer när man är trött. Brr idag på lektionerna stämde det verkligen. Brr...DS


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isa - 15 juli 2008 23:34

    Jag har flyttat...   http://wezza.blogg.se/     / Isa

Av Isa - 15 juli 2008 22:19

Teba idag! He he roligt! Nu har Spiro en helkroppsstrumpa =)   // Isa ...

Av Isa - 15 juli 2008 22:11

Tjo!   Nu har jag varit klart i Göteborg. En bubblande kul lördagskväll på stan blev det och en skön söndag på Skräddön i solen på klipporna vid havet!   Måndag var det dags att börja vikariet som hingsthållare då de ska hälsa på "bocken" och tappas....

Av Isa - 12 juli 2008 18:11

Hej igen!   Ha fixat och trixat vidare med telefonen och med hjälp av internet och tjurskalle så fungerar den nästan som den ska igen.   Alla nummer är borta så alla vänner, nära och kära får gärna messa mig med en trevlig text och sitt namn i meddel...

Av Isa - 12 juli 2008 18:09

Hej!   Göteborg!   Träffa K som också hade en jaktlabbe. Var ute i förmiddags och träna. SKOJ! Ska trimma avlämning och linjedrag.   Mitt i gräset fick Isa stora paniken då en fästing kröp över magen på linnet på mig. GAAAAAAAAAaaaaaaaaaa... Hemska h...

Ovido - Quiz & Flashcards