Alla inlägg den 9 februari 2008

Av Isa - 9 februari 2008 23:02

Valpinferno just nu i Storuman?


Fågelhundar 9 st puppies hittar ni här http://www.linjalen.com/default.asp?pageid=25140


Älghundar 9 st födda i Skarven jämthundskorsning.


Älghundar jämnthundar på g. i Sördal .


Har jag missat några ? 


Puppies underbart ulliga och gulliga ;0)


// Isa

Av Isa - 9 februari 2008 22:40

Jaja både VF och "Alltomstoruman" har uppmärksammat kvällen.

roligt ;0)


http://www.alltomstoruman.se/default.asp?pageid=25425

Tack till Lotten Lindström


// Isa


Allt om storumantexten:

Dinnvie - en succé!I onsdags förvandlades det annars så stillsamma Storumans Folkets Hus till ett myller av ungdomar, film, presentationer, tacos och inte att förglömma marängsviss. Inte mindre än 130 personer från Luspengymnasiet och folkhögskolan hade kommit för middag och filmen ”Guldkompassen”.
Dessutom fick de en presentation av föreningslivet i kommunen. Det fanns även möjlighet att anmäla sig till gratis nybörjarridning på ridskolan, och inte att förglömma utmana Luspengymnasiets svårt entusiastiska bordshockeyproffs Daniel Westman och Louis Liljedahl. Initiativet till kvällen kom från Magdalena Carlsson och Isabel Westman, från Luspens Ryttarförening, i samarbete med Storuman Fritid och Skolkyrkan. Syftet var att synliggöra de aktiviteter som finns i kommunen och ge föreningarna möjlighet att visa upp sig och knyta kontakter. Kvällen finansierades bl a av SISU – idrottsutbildarna.
Stämningen i lokalen var hög och aktiviteterna uppskattade.  

- Det är så kul att någon hittar på något och tar sådana här initiativ, säger Lisa Norberg. Det borde vara fler sådana här kvällar! Det bästa är att de hittat på något, det behöver inte vara mycket men någonting! Det borde vara fler sådana här kvällar!

Önskemålen på aktiviteter haglade tätt, alltifrån fler idrottsturneringar till fler kvällar av just det här slaget.
- Storuman är ju inget kvällsställe direkt, det finns mycket träning inom idrotten, men inte så mycket sociala aktiviteter, säger Jonas Wennstig.
- Det finns mycket som man inte vet om. Jag skulle vilja prova yoga, till exempel, säger Linn Lingesten.

Att ungdomarna känner av de minskade öppettiderna på Aktiviteten framkom också.
- Allt är ju bara sport och jag gillar inte sport, säger Jenny Sandberg. Det behövs någonstans där man kan bara kan träffas och umgås, som Akkan, fast ÖPPET.
Text & foto ›› Lotten Lindström
Av Isa - 9 februari 2008 19:33

Så här snygg e Bamse fortfarande trots att han nu den 6/2 -08 fyllde 12 år! Familjens första vovve, gamal men fortfarande the King ;0)

Av Isa - 9 februari 2008 19:06

Njuter av att skidskytteVM har startat. Uppkrupen i soffan, käkade på Lavabrödet och varm choklad. Klen tröst kanske i jämförelse på att vara på plats, men man får i alla fall höra både Pops och Karlssons kommetarer och intervjuer och följa skidorna så gått det går via tv-n. Dagens klippning var väl inte direkt den bästa, missade att visa ena skyttet både på AK och Ferry men man kunde höra på jublet om det var träff eller bom! Härlig publik!


Ingen kanonstart med tokbra resultat i resultatlistan men marginalerna är små och det är väl det som är tjusningen i sporten. Det vänder fort! hade Björn haft lite flyt med en kant in och inte haft tyskar som drasa på ändan framför sig i spåret hade det varit riktigt kul. Formen är på plats, stämningen och tänk att en Storumanbo är bäste svensk på VM!


Drog på mig skidorna och åkte en sväng med Spiro mellan damernas och herrarnas start. Tokfint före. Hårt nästan lite isigt så det gick lätt och fort =) Tog lilla rundan i skogen eftersom förkylning lurar runt hörnet. I morgon blir det ritt tillsammans med HS, Ice och Boggan förhoppningsvis om Hs e kry.


Har fått napp på Badmintontankarna nu också ! Skoj! blir att damma av racketet och prova det i morgon kväll!


// Isa


Bilden: Spiro full syra och flygande fotograf på skidor hängandes i snöret ;0)

Ovido - Quiz & Flashcards